Heliotroop

Algemene informatie

Heliotroop of bloedsteen is een groene steen met rode vlekjes (veroorzaakt door ijzeroxide) en behoort tot de chalcedoon-familie.

Werking

Heliotroop werkt beschermend, aardend en brengt balans omdat het de kleuren rood en groen en de werking hiervan in zich verenigt. De steen werkt kalmerend bij irritatie, agressie en ongeduld en vergroot hierdoor de zelfbeheersing en controle. Maar de steen werkt ook activerend, opwekkend en geeft moed als men uitgeput en vermoeid is. Heliotroop helpt je grenzen stellen en negatieve invloeden buiten houden. Maar het maakt ook flexibel en vergroot het aanpassingsvermogen. Het bevordert altruïsme en idealisme en stimuleert de intuïtie, creativiteit en dromen. Fysiek heeft de steen ook een evenwichtige werking en neutraliseert. Het werkt ontgiftend voor het bloed. Heeft een positieve werking op de lever, nieren, darmen, milt, blaas en fibromyalgie, restless legs syndroom en stimuleert de stofwisseling, het immuun- en lymfesysteem.

Verzorging

Heliotroop kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen

Sterrenbeeld

Ram

Chakra

Basischakra (1e) & Hartchakra (4e).

Vindplaats

Heliotroop wordt o.a. gevonden in India, Australië, Brazilië, China en Tjechië

Chemische eigenschappen

Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.

Heliotroop kopen

Heliotroop steen getrommeld Heliotroop edelsteen hart Heliotroop hanger met verguld oogje Heliotroop hanger donut Heliotroop hanger doorboord Heliotroop hanger hart doorboord Heliotroop zilveren hanger Heliotroop kralen ketting
Heliotroop stenen
(vanaf € 1,95)
Heliotroop edelsteen hart
(€ 7,50)
Heliotroop hangers
(vanaf € 2,95)
Heliotroop hangers donut
(vanaf € 5,95)
Heliotroop hanger doorboord
(€ 5,95)
Heliotroop hanger hart doorboord
(€ 7,50)
Heliotroop zilveren hangers
(vanaf € 14,95)
Heliotroop kralen kettingen
(vanaf € 39,95)
Heliotroop kralen armband Heliotroop split armband Heliotroop split ketting Heliotroop oorbellen Heliotroop bedeltje Heliotroop bedels voor creolen Heliotroop boeddha Edelsteenset angst
Heliotroop kralen armbanden
(vanaf € 17,50)
Heliotroop split armband
(€ 2,95)
Heliotroop split ketting
(€ 5,95)
Heliotroop oorbellen
(€ 24,95)
Heliotroop bedeltjes
(vanaf € 6,95)
Heliotroop bedels voor creolen
(€ 14,95)
Heliotroop boeddha
(€ 14,95)
Edelsteenset tegen angst
(€ 5,50)
Heliotroop kralen
Heliotroop kralen
(per snoer vanaf € 16,50)