Paarse toermalijn

Paarse toermalijn wordt ook wel siberiet genoemd.

Werking

Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra's, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol. Toermalijn heeft een bijzondere connectie met bloemen en planten. Het bevordert hun groei en beschermt tegen ongedierte.

Naast de algemene eigenschappen van toermalijn werkt paarse toermalijn vooral op spiritueel vlak. Het activeert het derde oog en versterkt de intuïtie. Het is een goede steen om te gebruiken bij het mediteren omdat het helpt om de geest helder te maken en de gedachtenstroom te verminderen. Het helpt contact maken met engelen en hogere energieën. Fysiek heeft het een positieve werking op de pijnappelklier.

Verzorging

Paarse toermalijn kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar te veel blootstelling aan fel zonlicht kan de steen verkleuren.

Chakra

Voorhoofd chakra (6e) en kruin chakra (7e).

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »