Chalcedoon
!

Zelfvertrouwen | communicatie | sociaal | vrolijk

Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie en absorbeert negatieve energie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens. Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de keel, longen, amandelen, verkoudheid, bijholten, heesheid, ademhaling, astma, bronchitis, allergie├źn, hooikoorts, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping of oedeem en op de insuline productie en diabetes. Het versterkt het moedergevoel, bevordert een gezonde zwangerschap en stimuleert de melkproductie bij het geven van borstvoeding.

Naast de algemene eigenschappen van blauwe chalcedoon hebben rode en roze chalcedoon de volgende aanvullende eigenschappen:

Rode chalcedoon geeft kracht, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Fysiek stimuleert het de bloedcirculatie en werkt bloedstelpend.

Roze chalcedoon brengt harmonie en versterkt liefde, empathie, vergeving, begrip en vertrouwen. Het maakt leergierig. Fysiek heeft het een positieve werking op het hart.