Topaas

Topaas kan wit, goudgeel, blauw, grijs, groen of oranje van kleur zijn. Goudtopaas wordt ook wel edeltopaas genoemd. De steen is doorzichtig tot doorschijnend met een glasachtige glans.

Werking topaas

Topaas trekt geluk, voorspoed en liefde aan. Het geeft een goed gevoel en helpt je bij het waarmaken van je dromen en het bereiken van doelen die je voor jezelf gesteld hebt. Het trekt welvaart en rijkdom aan als je intentie zuiver is en het een hoger doel dient. Topaas helpt je om liefde te vinden, verbetert en versterkt bestaande relaties en vriendschappen en stimuleert wederzijds trouw en eerlijkheid. Het helpt je de waarheid zien, ook in jezelf, en helpt manipulatie, bedrog en onzuivere mensen herkennen. Het maakt wijs, moedig en zachtaardig en stimuleert vergeving en het loslaten van negativiteit. Het is heel geschikt om te gebruiken bij visualiseren, manifesteren en meditatie. Fysiek heeft topaas een positieve werking op de algehele gezondheid. Het versterkt de zenuwen, bevordert de opname van voedingstoffen en stimuleert de stofwisseling. Het heeft een positieve werking op de spijsvertering, psychische stoornissen, eetstoornissen (met name anorexia) en snurken. Topaas heel geschikt om te gebruiken in de vorm van edelsteenwater.

Naast de algemene eigenschappen van topaas hebben blauwe topaas, witte topaas en goudtopaas de volgende aanvullende eigenschappen:

Blauwe topaas werkt vooral op de geest in. Het verbetert de concentratie en het verwerken van informatie en is een goede steen voor studie en examens. Het brengt daarnaast de emoties in balans en kalmeert bij boosheid, stress en zorgen. Het stimuleert alle vormen van creativiteit en kan helpen als je inspiratie nodig hebt. De steen verbetert communicatieve vaardigheden, zelfexpressie en vermindert angst voor spreken in het openbaar. Ook mediumschap en spirituele communicatie, met bijvoorbeeld gidsen en engelen, worden bekrachtigd door deze steen. Fysiek werkt blauwe topaas bloeddruk verlagend en heeft een positieve werking op ogen, oren, keel, nek, schedel, hoofdpijn en migraine, kaken, spraakproblemen en op stressgerelateerde klachten zoals overspannenheid en een burn-out.

De zuiverende energie van witte topaas reinigt de aura en heeft een helende werking op de ziel. Het helpt negativiteit omzetten in positiviteit en geeft vertrouwen in je levenspad. Het stimuleert spirituele kracht, spirituele ontwikkeling en spirituele inzichten, zoals het vinden van je zielendoel, onder begeleiding van je gidsen, engelen of krachtdier. Het helpt positieve intenties bekrachtigen en is heel geschikt om te gebruiken bij affirmaties. Fysiek bevordert witte topaas genezing en kan ondersteunen bij emfyseem, taaislijmziekte, astma, allergie├źn, verkoudheid, griep en longontsteking.

Goudtopaas stimuleert persoonlijke kracht en ontwikkeling. Het helpt je dromen waarmaken en trekt succes en overvloed aan. De steen geeft vertrouwen, maakt optimistisch en stimuleert liefde en respect voor jezelf. Fysiek geeft goudtopaas kracht en energie en helpt bij vermoeidheid en uitputting. Het bevordert herstel na een operatie of ziekte en stimuleert de bloedcirculatie en weefselregeneratie. Het heeft een positieve werking op de lever, maag, nieren, blaas, galblaas, het hormoonstelsel, dementie, ziekte van Alzheimer, depressie en koude handen en voeten.

Verzorging topaas

Topaas kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Metafysische eigenschappen topaas

Chemische eigenschappen topaas

Topaas kopen

Topaas steen Topaas hanger Topaas bedeltje Topaas voor edelsteenwater Topaas oorstekers Topaas ring
Topaas stenen
(vanaf € 2,95)
Topaas hanger
(€ 3,95)
Topaas bedeltje
(€ 8,95)
Topaas voor edelsteenwater
(€ 19,95)
Topaas oorstekers
(€ 17,50)
Topaas ringen
(vanaf € 27,50)

Blauwe topaas kopen

Blauwe topaas ruw Blauwe topaas steen getrommeld Blauwe topaas hanger Blauwe topaas hanger doorboord Blauwe topaas zilveren hanger Blauwe topaas oorstekers Blauwe topaas oorbellen Blauwe topaas ring
Blauwe topaas ruw
(vanaf € 2,50)
Blauwe topaas stenen
(vanaf € 4,95)
Blauwe topaas hangers
(vanaf € 5,95)
Blauwe topaas hanger doorboord
(€ 17,50)
Blauwe topaas zilveren hangers
(vanaf € 27,50)
Blauwe topaas oorstekers
(vanaf € 17,50)
Blauwe topaas oorbellen
(€ 29,95)
Blauwe topaas ringen
(vanaf € 24,95)
Blauwe topaas armband Blauwe topaas bedeltje Blauwe topaas kralen Blauwe topaas facet stenen
Blauwe topaas armband
(€ 159,95)
Blauwe topaas bedeltje
(€ 10,95)
Blauwe topaas kralen
(€ 74,95 per snoer)
Blauwe topaas facet stenen
(vanaf € 7,95)

Goudtopaas kopen

Goudtopaas kristal Goudtopaas steen Goudtopaas hanger ruw Goudtopaas hanger kristal doorboord Goudtopaas hanger doorboord Goudtopaas hanger goudtopaas kristal Goudtopaas bedeltje kristal Edelsteenset liefde
Goudtopaas kristal
(€ 15,95)
Goudtopaas stenen
(vanaf € 37,50)
Goudtopaas hanger kristal
(€ 8,95)
Goudtopaas hanger kristal doorboord
(€ 34,95)
Goudtopaas hanger getrommeld doorboord
(€ 79,95)
Goudtopaas hanger kristal
(€ 34,95)
Goudtopaas bedeltje kristal
(€ 11,95)
Edelsteenset liefde
(vanaf € 13,95)

Mystic topaas kopen

Mystic topaas hanger Mystic topaas ring
Mystic topaas hanger
(€ 59,95)
Mystic topaas ringen
(€ 59,95)