Peridoot of olivijn

Peridoot

Algemene informatie

Peridoot is geelgroen en olijfgroen tot donkergroen. De steen is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige glans.

Werking

Peridoot is een steen voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je om blokkades te doorbreken en energie, gedrag, mensen en verbindingen los te laten die niet meer in je leven passen en je groei beperken. Je kunt hierbij denken aan zelfdestructief gedrag, mensen die energie “zuigen” en verslavingen. Peridoot werkt ook zuiverend voor andere vormen van energie die niet in je lichaam of energieveld thuis horen zoals spanning, nervositeit, boosheid, angst, schuldgevoelens, schaamte, jaloezie en ongeduld. Hierdoor versterkt het vergeving, begrip, (zelf)acceptatie, een gevoel van eigenwaarde, liefde voor jezelf en anderen en zelfvertrouwen. Fysiek werkt peridoot zuiverend en ontgiftend, doordat het de bijvoorbeeld de leverwerking stimuleert, en heeft een positief effect op het hormoonstelsel, de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Daarnaast kan het ondersteunend werken voor het hart, de longen, de galblaas, de darmen, de thymus, de milt en de ogen. Het kan ook helpen bij overmatige spierspanning, restless legs, spanningshoofdpijn, een maagzweer, depressie en bipolaire stoornissen.

Verzorging

Peridoot kan beter niet te lang worden blootgesteld aan (fel) zonlicht want de kan de steen verbleken. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen

Chakra

Hartchakra (4e)

Sterrenbeeld

Maagd, Leeuw, Schorpioen & Boogschutter

Chemische eigenschappen

Samenstelling: (Mg,Fe)SiO4, hardheid: 7 & dichtheid: 3,2-3,6.

Peridoot kopen

Peridoot kristal Peridoot stenen Peridoot hanger Peridoot hanger doorboord Peridoot hanger donut of pi stone Peridoot oorstekers Peridoot oorbellen Peridoot ring
Peridoot kristallen
(vanaf € 9,95)
Peridoot stenen
(vanaf € 4,95)
Peridoot hangers
(vanaf € 5,95)
Peridoot hangers doorboord
(vanaf € 39,95)
Peridoot hangers donut
(vanaf € 34,95)
Peridoot oorstekers
(vanaf € 24,95)
Peridoot oorbellen
(vanaf € 29,95)
Peridoot ringen
(vanaf € 27,50)
Peridoot zilveren hanger Peridoot ketting Peridoot split ketting Peridoot split armband Peridoot zilveren armband Peridoot bedeltje Peridoot voor edelsteenwater Peridoot kralen
Peridoot zilveren hangers
(vanaf € 27,50)
Peridoot kettingen
(vanaf € 74,95)
Peridoot split kettingen
(vanaf € 6,95)
Peridoot split armbanden
(€ 3,95)
Peridoot zilveren armband
(vanaf € 89,95)
Peridoot bedeltjes
(vanaf € 8,95)
Peridoot voor edelsteenwater
(€ 14,95)
Peridoot kralen
(vanaf € 6,95 per snoer)
Peridoot cabochons
Peridoot cabochons
(vanaf € 9,95)

Olivijn kopen

Olivijn steen Olivijn hanger
Olivijn stenen
(vanaf € 3,95)
Olivijn hanger
(vanaf € 7,95)