Jade

Jade kan groen, geelgroen en paars zijn. De steen is doorschijnend tot opaak met een glasachtige tot zijdeglans. Jadeiet is naast nefriet, één van de twee steensoorten die jade genoemd wordt. Er zijn ook verschillende andere gesteente die als imitatie jade worden verkocht. Meestal wordt hier serpentijn voor gebruikt. Dit wordt soms verkocht onder de naam new jade.

Werking jade

Jade is een beschermende steen en trekt geluk, voorspoed en rijkdom aan. Het helpt beschermen tegen onder andere ziekte, bedrog, uitbuiting, pech en tijdens het reizen. Het stimuleert liefde, trouw, vriendschap en wijsheid. De steen werkt kalmerend en stabiliserend bij negatieve gedachten en negatieve emoties als boosheid, verdriet angst en irritatie. Het helpt schuldgevoel en een gevoel van hulpeloosheid verminderen en helpt op een zachte manier voor je zelf opkomen. Het leert je dat je er mag zijn en je niet overmatig hoeft aan te passen of mensen over je grenzen heen hoeft laten gaan. Jade is dus een goede steen om te dragen als je gepest, getreiterd of uitgesloten wordt. Het helpt je ook een connectie maken met de natuur en hiervan genieten. Als je tijdens het slapen een stukje jade in de buurt hebt, heb je een grotere kans om je dromen te onthouden en hier boodschappen uit te kunnen halen. Fysiek werkt jade zuiverend en ontgiftend. Het is één van de belangrijkste stenen voor klachten die verband houden met de nieren en de blaas zoals bijvoorbeeld chronische blaasontsteking, nierstenen en bedplassen. Het heeft daarnaast ook een positieve werking op de bijnieren, milt, vochtbalans, voortplantingsorganen en vruchtbaarheid, cellulaire regeneratie en lichamelijk herstel na een operatie of ziekte. Het kan kalmerend werken op het zenuwstelsel en het hart en ondersteunen tijdens het bevallen.

Naast de algemene eigenschappen van jade werkt zwarte jade vooral beschermend tegen negatieve invloeden van buitenaf en tegen beperkingen vanuit jezelf.

Naast de algemene eigenschappen van jade helpt witte jade een connectie maken met hogere energieën en de intuïtie. Het helpt je om je te richten op het grotere geheel en op wat belangrijk is in het leven en beschermt je tegen afleiding en besluiteloosheid.

Naast de algemene eigenschappen van jade werkt paarse jade op spiritueel niveau zuiverend en beschermend en het helpt je om je gelukkig te voelen. Het werkt verlichtend en inzichtgevend doordat een connectie maakt met spirituele kennisbronnen en hogere energieën.

Verzorging jade

Jade kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen jade

Metafysische eigenschappen jade

Chemische eigenschappen jade

Jade kopen

Jade ruw Jade stenen Jade hanger Jade hanger doorboord Jade hanger donut Jade hanger hart Jade zilveren hanger Jade ring
Jade ruw
(€ 42,95)
Jade stenen
(vanaf € 2,95)
Jade hangers
(vanaf € 3,95)
Jade hangers doorboord
(vanaf € 7,50)
Jade hangers donut
(vanaf € 12,50)
Jade hanger hart
(€ 49,95)
Jade zilveren hangers
(vanaf € 14,95)
Jade ringen
(vanaf € 29,95)
Jade oorbellen Jade split armband Jade kralen armband Jade kralen ketting Jade bedeltje Jade bedels voor creolen Jade dieren hanger Edelsteenset succes en welvaart
Jade oorbellen
(vanaf € 24,95)
Jade split armband
(€ 4,95)
Jade kralen armbanden
(vanaf € 29,95)
Jade kralen kettingen
(vanaf € 67,95)
Jade bedeltjes
(vanaf € 6,95)
Jade bedels voor creolen
(€ 17,50 per paar)
Jade hangers voor dieren
(€ 9,95)
Edelsteensets met jade
(vanaf € 9,50)
Jade healing stick Jade kralen Jade cabochons
Jade healing sticks
(€ 29,95)
Jade kralen
(vanaf € 53,95 per snoer)
Jade cabochons
(vanaf € 4,95)

Jadeiet kopen

Jadeiet stenen Jadeiet ronde schijf Jadeiet hanger doorboord Jadeiet hanger donut Jadeiet hanger walvis Jadeiet armband Jadeiet ketting Jadeiet boeddha
Jadeiet stenen
(€ 9,95)
Jadeiet ronde schijf
(€ 12,50)
Jadeiet hanger doorboord
(€ 19,95)
Jadeiet hanger donut
(€ 29,95)
Jadeiet hanger walvis
(€ 14,95)
Jadeiet armbanden
(vanaf € 29,95)
Jadeiet ketting
(vanaf € 116,50)
Jadeiet boeddha's
(vanaf € 24,95)
Jadeiet kralen
Jadeiet kralen
(€ 89,95 per snoer)

Witte jade kopen

Witte jade kralen armband Witte jade kralen ketting Witte jade bedels voor creolen Witte jade bolletje 10 mm Witte jade kralen
Witte jade kralen armbanden
(€ 19,95)
Witte jade kralen ketting
(€ 44,95)
Witte jade bedels voor creolen
(€ 14,95)
Witte jade bolletje 10 mm
(€ 4,95)
Witte jade kralen
(vanaf € 11,95 per snoer)

Gekleurde jade kopen

Zwarte jade hanger Paarse jade hanger Paarse jade hanger doorboord Paarse jade zilveren hanger
Zwarte jade hanger
(€ 3,95)
Paarse jade hanger
(€ 3,95)
Paarse jade hanger doorboord
(€ 9,95)
Paarse jade zilveren hanger
(€ 34,95)

New jade (serpentijn) kopen

New jade ei New jade ei New jade piramide New jade hangers donut 3 cm New jade hanger engel New jade hanger doorboord New jade split armband New jade kralen armband<br />(€ 17,50)
New jade stenen
(vanaf € 1,95)
New jade eieren
(vanaf € 12,50)
New jade piramide
(€ 12,50)
New jade hangers donut
(vanaf € 5,95)
New jade hanger engel
(€ 3,95)
New jade hanger doorboord
(€ 3,95)
New jade split armband
(€ 2,95)
New jade kralen armbanden
(vanaf € 12,50)
New jade boeddha New jade engel New jade healing stick New jade kralen
New jade boeddha
(€ 14,95)
New jade engel
(€ 14,95)
New jade healing stick
(€ 9,95)
New jade kralen per snoer
(vanaf € 7,95)