Hematiet

Hematiet kan roodbruin tot zwartgrijs van kleur zijn en heeft een metaalglans. Het wordt o.a. gevonden in Engeland, Italië, Australië, Mexico, Brazilië en Canada.

Werking hematiet

Hematiet is een sterk aardende, zuiverende en beschermende steen. Het absorbeert negatieve energie en (elektromagnetische) straling en laat dit de aarde in stromen. Het zuivert en stabiliseert de aura en chakra’s en brengt hierdoor balans en brengt lichaam, geest en ziel in harmonie met elkaar. Het geeft moed, wilskracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde en vermindert zorgen en stress. Mentaal heeft het een positieve werking op de concentratie, het geheugen, denkprocessen en kan het de verwerking van informatie versnellen. Hematiet is een goede steen om te gebruiken als je met hogere energieën werkt of met edelstenen met een hogere vibratie, omdat het aardt, je energieveld beschermt tegen entiteiten en negatieve energie en lichtenergie het hele lichaam door helpt stromen. Het is ook een goede steen om te gebruiken voor het ontladen of reinigen van edelstenen omdat het de vervuiling van andere stenen in zich op kan nemen. Fysiek werkt hematiet pijnstillend, ontgiftend en ontkrampend. Het heeft een positief effect op de lever en het bloed. Het verbetert de opname van ijzer, vorming van rode bloedlichaampjes en stimuleert de bloedcirculatie waardoor het kan helpen bij bijvoorbeeld bloedarmoede, neusbloedingen en slapeloosheid. Het is een goede steen ter ondersteuning van een detox, het afkicken van een verslaving of bij het omgaan met een dwangstoornis.

Verzorging hematiet

Hematiet kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden maar moet goed afgedroogd geworden als het in contact is geweest met water. De steen kan anders gaan roesten. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen hematiet

Metafysische eigenschappen hematiet

Chemische eigenschappen hematiet

Hematiet kopen

Hematiet ruw Hematiet steen plat gepolijst Hematiet edelsteen bol Hematiet edelsteen hart Hematiet hanger Hematiet hanger donut Hematiet hanger doorboord Hematiet hanger engel
Hematiet ruw
(vanaf € 5,95)
Hematiet stenen
(vanaf € 0,95)
Hematiet bollen
(vanaf € 7,50)
Hematiet harten
(vanaf € 5,95)
Hematiet hangers
(vanaf € 2,50)
Hematiet hangers donut
(vanaf € 4,50)
Hematiet hanger doorboord
(€ 3,95)
Hematiet hanger engel
(€ 6,95)
Hematiet zilveren hanger Hematiet split armband Hematiet kralen armband Hematiet split ketting Hematiet oorstekers Hematiet bedeltje Schelp met ontlaadmix Hematiet healing stick
Hematiet zilveren hangers
(vanaf € 69,95)
Hematiet split armband
(€ 3,50)
Hematiet nugget armband
(€ 5,95)
Hematiet split ketting
(€ 5,95)
Hematiet oorstekers
(€ 12,95)
Hematiet bedeltje
(€ 6,95)
Hematiet ontlaadmix
(vanaf € 7,50)
Hematiet healing stick
(€ 9,95)
Hematiet steentjes voor edelsteen water Edelsteenset sterrenbeeld ram
Hematiet steentjes voor edelsteen water
(vanaf € 9,95)
Edelsteenset sterrenbeeld ram
(€ 8,50)