Fluoriet

Fluoriet kan kleurloos, geel, groen, blauw, paars en zwart van kleur zijn. De steen is doorzichtig met een glasachtige glans.

Werking fluoriet

Fluoriet werkt beschermend, reinigend en stabiliserend. Het absorbeert negatieve energie uit het energieveld en beschermt hierdoor tegen negatieve energie, straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers en andere negatieve invloeden van buitenaf. Daarnaast maakt het de aura vrij van aanhechtingen in de vorm van bijvoorbeeld entiteiten of energetische lijntjes met mensen die niet goed voor je zijn. Fluoriet maakt ook het hoofd helder en vermindert mentale ruis. Het verbetert de concentratie, het geheugen, de verwerking van informatie en de integratie van kennis en is hierdoor bij uitstek een steen voor studie, examens en leerstoornissen zoals bijvoorbeeld dyslexie. Het brengt de geest in balans en vermindert stress, angst, spanning en helpt mentale en creatieve blokkades doorbreken. Doordat het de geest scherp maakt en de gedachtenstroom remt, is het ook een goede steen ter ondersteuning van meditatie. Fysiek werkt fluoriet ontgiftend, pijnstillend en antiviraal. Het heeft een positieve werking op het immuunsysteem, het cholesterol gehalte, voedselintoleranties, gordelroos, botten, osteoporose, tanden, gewrichten, artritis, artrose, reuma, jicht, slijmvliezen, bronchitis, verkoudheid, griep, longontsteking, duizeligheid, huid en zenuwen.

Naast de algemene werking van fluoriet hebben de volgende fluorietsoorten nog aanvullende eigenschappen:

Paarse fluoriet helpt een connectie maken de intuïtie, spirituele blokkades doorbreken en versterkt het spirituele vaardigheden. Het kan je helpen in een diepe meditatieve toestand te komen. Fysiek stimuleert paarse fluoriet het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het werkt ondersteunend bij zware operaties en bevordert herstel. Het heeft een positieve werking op cellen en beenmerg en ziekten die hiermee samen zoals leukemie. Tenslotte kan het slaapproblemen en nachtmerries verminderen.

Blauwe fluoriet heeft een positief effect op de hersenen en vergroot de intellectuele vaardigheden. Het heeft de grootste invloed op de concentratie, het geheugen en informatieverwerking. Het maakt kalm, geordend en rationeel en vermindert frustratie, teleurstelling, verwarring en obsessieve gedachten. Het stimuleert heldere en eerlijke communicatie. Fysiek heeft blauwe fluoriet een positieve werking op de neus, ogen, oren en oorsuizen, keel, heesheid en spraakproblemen.

Groene fluoriet werkt beschermend, harmoniserend en zuiverend. Het beschermt tegen schadelijke invloeden uit de omgeving, brengt de emoties in balans, helpt trauma’s verwerken en ongezonde en compulsieve gedragspatronen en verslavingen loslaten. Fysiek werkt groene fluoriet bloeddruk verlagend en heeft een positieve werking op de maag en het hart.

Gele fluoriet stimuleert creativiteit en fantasie en vergroot je oplossend vermogen. Het werkt inzichtgevend, zet aan tot handelen en helpt bij het uitvoeren van plannen en projecten. De steen werkt opbeurend en helpt positief in het leven staan.

Blue John fluoriet bevordert persoonlijke groei en geeft rust en vertrouwen. Het helpt je controle loslaten, open staan voor nieuwe ervaringen en niet bang zijn voor veranderingen.

Regenboog fluoriet en multicolour fluoriet vertonen verschillende kleuren fluoriet in één steen. Dit reinigt en versterkt de aura en brengt de chakra’s in balans. Het beschermt tegen psychische aanvallen, overprikkeling en de energie van anderen mensen. Het kalmeert de geest, geeft een veilig gevoel, maakt flexibel en open. Het geeft zelfvertrouwen en helpt je om controle en verantwoordelijkheid te nemen over je leven en jezelf te ontplooien.

Roze fluoriet werkt verlichtend bij mentale belasting en helpt onderdrukte gevoelens naar de oppervlakte komen en verwerken. Het vermindert stress en spanningen en helpt een positieve houding aannemen.

Verzorging fluoriet

Fluoriet kan verbleken onder invloed van zonlicht en het is beter deze steen niet te veel bloot te stellen aan water. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen fluoriet

Metafysische eigenschappen fluoriet

Chemische eigenschappen fluoriet

Fluoriet kopen

Fluoriet stenen Fluoriet edelsteen bol Fluoriet edelsteen ei Fluoriet piramide Fluoriet edelsteen hart Fluoriet engeltje Fluoriet hanger Fluoriet hanger doorboord
Fluoriet stenen
(vanaf € 3,95)
Fluoriet bollen
(vanaf € 33,50)
Fluoriet ei
(€ 13,50)
Fluoriet piramide
(€ 22,50)
Fluoriet edelsteen hart
(€ 4,50)
Fluoriet engeltje
(€ 19,95)
Fluoriet hanger
(€ 4,95)
Fluoriet hanger doorboord
(€ 5,95)
Fluoriet hanger donut Fluoriet hanger hart doorboord Fluoriet zilveren hanger Fluoriet oorbellen Fluoriet bedeltje Fluoriet split ketting Fluoriet split armband Fluoriet kralen armband
Fluoriet hangers donut
(vanaf € 9,95)
Fluoriet hanger hart doorboord
(€ 11,50)
Fluoriet zilveren hangers
(vanaf € 17,50)
Fluoriet oorbellen
(vanaf € 19,95)
Fluoriet bedeltjes
(vanaf € 6,95)
Fluoriet split ketting
(€ 5,95)
Fluoriet split armband
(€ 3,95)
Fluoriet kralen armbanden
(vanaf € 7,50)
Fluoriet kralen ketting Fluoriet voor edelsteen water Fluoriet theelichthouder Edelsteen set sterrenbeeld waterman met bedeltje Fluoriet kralen
Fluoriet kralen kettingen
(vanaf € 52,50)
Fluoriet steentjes voor edelsteen water
(€ 14,95)
Fluoriet theelichthouder
(€ 14,95)
Edelsteen set sterrenbeeld waterman met bedeltje
(€ 9,95)
Fluoriet kralen per snoer
(vanaf € 25,50)

Gele fluoriet kopen

Gele fluoriet stenen Gele fluoriet stenen plat gepolijst Hanger gele fluoriet donut Gele fluoriet zilveren hanger Gele fluoriet armband Gele fluoriet ketting Gele fluoriet oorbellen Gele fluoriet bedeltje
Gele fluoriet stenen
(vanaf € 3,95)
Gele fluoriet hanger
(vanaf € 4,95)
Gele fluoriet hanger donut
(€ 14,95)
Gele fluoriet & amethyst zilveren hanger
(€ 69,95)
Gele fluoriet armband
(€ 19,95)
Gele fluoriet ketting
(€ 44,95)
Gele fluoriet oorbellen
(€ 19,95)
Gele fluoriet bedeltje
(€ 9,95)
Gele fluoriet bedeltje Gele fluoriet kralen
Gele fluoriet edelsteenwater
(€ 14,95)
Gele fluoriet kralen
(€ 12,95 per snoer)

Groene fluoriet kopen

Ruwe groene fluoriet Groene fluoriet steen Groene fluoriet schijven Groene fluoriet hanger Groene fluoriet ketting
Groene fluoriet ruw
(vanaf € 2,95)
Groene fluoriet stenen
(vanaf € 3,95)
Groene fluoriet schijven
(vanaf € 14,95)
Groene fluoriet hangers
(€ 2,50)
Groene fluoriet ketting
(€ 44,95)

Blauwe & groenblauwe fluoriet kopen

Groenblauwe fluoriet steen plat gepolijst Blauwe fluoriet hanger Blauwe fluoriet hanger Blauwe fluoriet zilveren hanger Blauwe fluoriet armband Blauwe fluoriet ketting Blauwe fluoriet bedeltje Blauwe fluoriet kralen
Groenblauwe fluoriet stenen
(€ 9,95)
Blauwe fluoriet hangers
(vanaf € 7,50)
Blauwe fluoriet hanger doorboord
(€ 13,95)
Blauwe fluoriet zilveren hangers
(vanaf € 12,50)
Blauwe fluoriet armbanden
(vanaf € 29,95)
Blauwe fluoriet kettingen
(vanaf € 69,95)
Blauwe fluoriet bedeltje
(€ 10,95)
Blauwe fluoriet kralen
(vanaf € 49,95 per snoer)

Blue John fluoriet

Blue John fluoriet in kalksteen Zilveren hanger Blue John fluoriet
Blue John fluoriet in kalksteen
(vanaf € 34,95)
Zilveren hanger Blue John fluoriet
(€ 79,95)

Paarse fluoriet kopen

Paarse fluoriet ruw Paarse fluoriet steen Paarse fluoriet hanger Paarse fluoriet healing stick
Paarse fluoriet ruw
(€ 14,95)
Paarse fluoriet stenen
(vanaf € 1,95)
Paarse fluoriet hanger
(€ 2,95)
Paarse fluoriet healing stick
(€ 14,95)

Regenboog fluoriet kopen

Ruwe regenboog fluoriet Regenboog fluoriet stenen Regenboog fluoriet hanger
Ruwe regenboog fluoriet
(vanaf € 8,75)
Regenboog fluoriet stenen
(vanaf € 7,95)
Regenboog fluoriet hangers
(vanaf € 6,95)

Roze fluoriet kopen

Roze fluoriet steen plat gepolijst
Roze fluoriet steen plat gepolijst
(€ 9,95)