Agaat

Agaat is een chalcedoon soort en kan wit, grijs, blauw, groen, rood, bruin en geel zijn met smalle banden in verschillende kleuren. Een aantal veel voorkomende agaat soorten zijn: boomagaat, Botswana agaat, kantagaat, mosagaat, snakeskin of slangenhuid agaat, turitella agaat en vuuragaat. De steen is licht doorschijnend en heeft een matte tot zijdeglans.

Werking agaat

Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf. Het stimuleert de concentratie en analytisch denken en helpt om afstand te nemen en objectiever naar dingen, en jezelf, te kijken. Dit geeft overzicht en inzicht en helpt planmatig werken en het vinden van praktische oplossingen. Het helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken. Hierdoor stimuleert het persoonlijke groei en ontwikkeling. Agaat werkt ook beschermend tijdens het reizen. Fysiek heeft agaat een positieve werking op het immuunsysteem, het zenuwstelsel en zenuwpijn, spijsvertering, hart, de bloedvaten, ogen, maag, darmen, blaas en het stimuleert de stofwisseling. Door haar beschermende werking is het een goede steen voor vrouwen om tijdens de zwangerschap te dragen. Ook omdat het groei stimuleert en positieve werking op de baarmoeder heeft. De energie van agaat is zacht en rustig. De steen moet daardoor vaak wat langer gedragen worden voor hij effect heeft maar is daardoor wel heel geschikt voor gevoelige mensen en kinderen.

Naast deze algemene eigenschappen hebben boomagaat, Botswana agaat en vuuragaat de volgende aanvullende eigenschappen:

Boomagaat werkt rustgevend, beschermt tegen negativiteit en trekt overvloed aan. Het versterkt persoonlijke kracht, een positief zelfbeeld en doorzettingsvermogen. Het heeft een sterke verbinding met de aarde en de natuur. Hierdoor aardt het op een zachte manier en geeft een veilig en beschermd gevoel. Het is daardoor ook een goede steen om bij bloemen en planten te plaatsen voor extra voeding en bescherming. Boomagaat maakt de energiebanen vrij en verbetert de doorstroming van energie. Het kan de effecten van aardstralen en bijvoorbeeld wateraders verminderen. Fysiek heeft boomagaat een positieve werking op infecties en de vochtbalans.

Botswana agaat werkt beschermend en troostend. Het ondersteunt bij emotionele pijn, eenzaamheid, stress en depressieve gedachten. Het helpt angst en obsessieve gedachten loslaten. Het is een heel geschikte steen voor gevoelige mensen en kinderen bij die belast worden door stress, angst en spanningen. Het helpt je het grotere geheel zien en helpt je vooruit komen als je het gevoel hebt vast te zitten. Fysiek werkt Botswana agaat ontgiftend en heeft een positieve werking op seksuele problemen en de huid. Het kan ondersteunen bij het stoppen met roken.

Dendriet agaat trekt welvaart en succes aan. Het geeft bevordert zelfinzicht en helpt je zelfopgelegde beperkingen en ongezond gedrag loslaten en positieve veranderingen maken. Hierdoor werkt ondersteunend bij verschillende vormen van therapie en meditatie. Het heeft een positieve werking op het skelet, aders, haarvaten en rugpijn veroorzaakt door stress en spanningen.

Kantagaat werkt ondersteunend en opbeurend. De vrolijke energie van deze steen maakt optimistisch en spoort aan tot het maken van positieve veranderingen. Het maakt flexibel en scherp, brengt de emoties in balans en versterkt je gevoel van eigenwaarde. De steen absorbeert negatieve energie. Fysiek stimuleert kantagaat de stofwisseling en heeft het een positieve werking op het hart, aders, bloedvaten en depressie.

Snakeskin agaat werkt opbeurend en geeft kracht wanneer je het nodig hebt. Het bevordert innerlijke rust en vermindert zorgen en depressieve gevoelens. Het versterkt eigenliefde en eigenwaarde en trekt liefde aan. Het helpt Kundalini energie opstijgen en kan helpen problemen uit vorige levens achter je te laten. Fysiek heeft snakeskin agaat een positieve werking op het gehoor, rimpels, huidaandoeningen en psoriasis.

Turitella agaat werkt zuiverend en helend. Het heeft eens sterke connectie met het verleden en helpt contact maken met vorige levens. Het is een heel geschikte steen voor vruchtbaarheidsproblemen en kan ondersteunend werken bij kunstmatige inseminatie en IVF.

Vuuragaat is één van de meest aardende agaat soorten en geeft energie en doorzettingsvermogen. Het zorgt dat je weer zin hebt in het leven, vermindert angst en geeft vertrouwen. Het beschermt tegen vervloekingen en negatieve energie en gedachten van mensen en helpt van verslavingen afkomen. Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve werking op de bloedsomloop, het hormoonstelsel, vermoeidheid, uitputting, seksualiteit en seksuele problemen en depressie.

Witte agaat werkt zuiverend en beschermend. Het verwijdert negatieve energie en blokkades. Dit is een goede steen om te dragen tijdens een zwangerschap want het werkt beschermend voor zowel moeder als kind, het vermindert pijnklachten en helpt misselijkheid tegen gaan. Na de bevalling stimuleert witte agaat de melkproductie.

Zwarte agaat werkt aardend en stabiliserend. Het verankert je in het hier en nu en helpt je je stiltepunt vinden, bijvoorbeeld bij meditatie. Ook emotioneel werkt het stabiliserend en verlicht emotionele pijn. Fysiek kan zwarte agaat helpen bij misselijkheid, krampen en indigestie.

Fire crackle agaat is verhitte en geverfde natuurlijke agaat. Het heeft een soortgelijke werking als vuuragaat maar doordat deze steen behandeld is, zal het minder krachtig werken dan vuuragaat.

Verzorging agaat

Agaat kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Metafysische eigenschappen agaat

Chemische eigenschappen agaat

Boomagaat kopen

Boomagaat steen Boomagaat steen Boomagaat hanger Boomagaat hanger doorboord Boomagaat hanger donut Boomagaat zilveren hanger Dendritisch boomagaat zilveren hanger Boomagaat armband 6 mm kralen
Boomagaat ruw
(vanaf € 1,95)
Boomagaat stenen
(vanaf € 1,50)
Boomagaat hanger
(€ 2,50)
Boomagaat hanger doorboord
(€ 4,95)
Boomagaat hanger donut
(vanaf € 5,95)
Boomagaat zilveren hanger
(€ 39,95)
Dendritisch boomagaat zilveren hangers
(vanaf € 104,95)
Boomagaat kralen armband
(vanaf € 17,50)
Boomagaat split armband Boomagaat split ketting Boomagaat kralen ketting Boomagaat zilveren bedeltje Dendritisch boomagaat ring Boomagaat kralen Boomagaat cabochon
Boomagaat split armband
(€ 2,95)
Boomagaat split ketting
(€ 5,95)
Boomagaat kralen kettingen
(vanaf € 39,95)
Boomagaat bedeltjes
(vanaf € 6,95)
Dendritisch boomagaat ringen
(€ 99,95)
Boomagaat kralen per snoer
(vanaf € 7,50 per snoer)
Boomagaat cabochons
(vanaf € 1,60)

Botswana agaat kopen

Botswana agaat steen plat gepolijst Botswana agaat hanger Botswana agaat hanger doorboord Botswana agaat hanger donut Botswana agaat zilveren hanger Botswana agaat split armband Botswana agaat armband Botswana agaat ketting
Botswana agaat stenen
(vanaf € 0,95)
Botswana agaat hanger
(€ 2,25)
Botswana agaat hanger doorboord
(€ 3,95)
Botswana agaat hanger donut
(€ 9,95)
Botswana agaat zilveren hangers
(vanaf € 27,50)
Botswana agaat split armbanden
(€ 3,95)
Botswana agaat kralen armbanden
(vanaf € 17,50)
Botswana agaat kralen kettingen
(€ 39,95)
Botswana agaat oorbellen sterrenbeeld vissen Botswana agaat ring Botswana agaat bedeltje Botswana agaat bedels voor creolen Botswana agaat steentjes voor edelsteenwater Botswana agaat kralen Botswana agaat cabochons
Botswana agaat oorbellen sterrenbeeld vissen
(€ 39,95)
Botswana agaat ringen
(€ 79,95)
Botswana agaat bedeltjes
(vanaf € 6,95)
Botswana agaat bedels voor creolen
(€ 14,95 per paar)
Botswana agaat steentjes voor edelsteenwater
(€ 9,95)
Botswana agaat kralen
(vanaf € 25,95 per snoer)
Botswana agaat cabochons
(vanaf € 1,50)

Kantagaat kopen

Kantagaat steen plat gepolijst Kantagaat edelsteen ei Kantagaat hanger Kantagaat hanger donut Kantagaat cabochon 10 mm
Kantagaat stenen
(vanaf € 0,95)
Kantagaat ei
(€ 12,50)
Kantagaat hanger
(€ 2,50)
Kantagaat hanger donut
(vanaf € 5,50)
Kantagaat cabochon 10 mm
(€ 1,50)

Turitella agaat kopen

Turitella agaat steen Turitella agaat hanger
Turitella agaat stenen
(€ 1,95)
Turitella agaat hanger
(€ 3,50)

Vuuragaat kopen

Vuuragaat steen Vuuragaat hanger Vuuragaat hanger doorboord Vuuragaat zilveren hanger Vuuragaat zilveren bedeltje
Vuuragaat stenen
(vanaf € 3,95)
Vuuragaat hangers
(vanaf € 5,95)
Vuuragaat hangers doorboord
(vanaf € 19,95)
Vuuragaat zilveren hanger
(€ 89,95)
Vuuragaat bedeltje
(€ 9,50)

Fire crackle agaat kopen

Fire crackle agaat steen plat gepolijst Fire crackle agaat hanger donut
Fire crackle agaat stenen
(€ 7,50)
Fire crackle agaat hangers donut
(vanaf € 9,95)

Witte agaat kopen

Witte agaat ruw Witte agaat steen getrommeld Witte agaat hanger Witte agaat hanger doorboord Witte agaat armband Witte agaat ketting Witte agaat bedel Witte agaat kralen
Witte agaat ruw
(vanaf € 0,95)
Witte agaat steen
(€ 3,95)
Witte agaat hanger
(€ 2,50)
Witte agaat hanger doorboord
(€ 3,95)
Witte agaat armband
(€ 19,95)
Witte agaat ketting
(€ 44,95)
Witte agaat bedel
(€ 9,95)
Witte agaat kralen
(vanaf € 11,95 per snoer)

Abrikoos agaat kopen

Abrikoos agaat steen Abrikoos agaat hanger Abrikoos agaat hanger doorboord
Abrikoos agaat stenen
(vanaf € 0,95)
Abrikoos agaat hanger
(€ 2,50)
Abrikoos agaat hanger doorboord
(€ 5,95)

Gekleurde agaat kopen

Groene agaat kralen armbanden Blauwe agaat kralen armbanden Blauwe agaat kralen ketting Groene agaat kralen Blauwe agaat kralen
Groene agaat kralen armbanden
(vanaf € 17,50)
Blauwe agaat kralen armbanden
(vanaf € 17,50)
Blauwe agaat kralen kettingen
(vanaf € 39,95)
Groene agaat kralen
(vanaf € 10,95 per snoer)
Blauwe agaat kralen
(vanaf € 16,95 per snoer)

Opaalagaat kopen

Opaalagaat steen Opaalagaat hanger
Opaalagaat stenen
(€ 4,95)
Opaalagaat hanger
(€ 5,95)

Overige agaat soorten kopen

Agaat ruw Agaat schijf Agaat geode paar Snakeskin of slangenhuid agaat hanger Agaat geode hanger Agaat hanger schijfje Agaat sleutelhanger Agaat oogstenen
Agaat ruw
(vanaf € 1,95)
Agaat schijven
(vanaf € 35,95)
Agaat geode paren
(€ 6,95)
Snakeskin of slangenhuid agaat hanger
(€ 12,50)
Agaat geode hanger
(€ 3,50)
Agaat hanger schijfje
(€ 3,95)
Agaat sleutelhanger
(€ 3,95)
Agaat oogstenen
(€ 25,95)
Zwarte agaat zilveren bedels/kralen
Zwarte agaat zilveren bedels/kralen
(€ 9,95)