Toermalijn

Toermalijn kan zwart, bruin, roze, groen, blauw, geel en purper van kleur zijn. Toermalijnkwarts is bergkristal met ingesloten naalden van zwarte toermalijn. Zwarte toermalijn wordt ook wel schörl genoemd, blauwe toermalijn heet indigoliet, roze toermalijn heet rubelliet en bruine toermalijn heet draviet. Roze toermalijn ingesloten door groene toermalijn heet watermeloen toermalijn.

Werking toermalijn

Toermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie. Hierdoor worden de chakra's, het lichaam en emoties in balans gebracht. Dit bevordert ontspanning, begrip, zelfvertrouwen, voorspoed en vermindert blokkades, angst en het aannemen een slachtofferrol. Toermalijn heeft een bijzondere connectie met bloemen en planten. Het bevordert hun groei en beschermt tegen ongedierte.

Naast deze algemene eigenschappen van toermalijn brengt blauwe toermalijn of indigoliet rust en werkt kalmerend. Het helpt pijn en onverwerkte emoties uit de jeugd of vorige levens naar de oppervlakte brengen en verwerken. Het stimuleert het loslaten van gevoelens, gedrag en verbindingen met mensen, die niet goed voor je zijn en bevordert de intuïtie, eerlijke, open communicatie en spirituele communicatie en contact. Fysiek heeft blauwe toermalijn een positieve werking op spraakproblemen, dyslexie en reisziekte en bevordert het een goede nachtrust en inzichtgevende dromen.

Naast de algemene werking van toermalijn werkt bruine toermalijn of draviet vooral aardend en stabiliserend. Het versterkt een gevoel van veiligheid en vertrouwen en is daarom een goede steen om te dragen bij angsten en fobieën, bijvoorbeeld bij pleinvrees. Bruine toermalijn kan ook ondersteuning bieden bij het oplossen van problemen met familieleden of bij een ongezonde dynamiek binnen het gezin. Fysiek werkt de steen ontgiftend en heeft het een positieve werking op de organen, darmen en huid.

Naast de algemene eigenschappen van toermalijn werkt gele toermalijn activerend en opbeurend. Het versterkt je persoonlijke kracht en zelfvertrouwen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling.

Naast de algemene eigenschappen van toermalijn geeft groene toermalijn energie, kracht, doorzettingsvermogen en moed. Het trek geluk, voorspoed en welvaart aan. Het maakt creatief en helpt je positieve dingen in je leven te manifesteren. De steen helpt ook contact maken met de natuur en natuurgeesten en kan genezend werken voor planten en dieren. Spiritueel is het een heel geschikte steen om te gebruiken bij sjamanistisch werk, vooral reizen naar de sjamanistische benedenwereld waar bijvoorbeeld contact gemaakt kan worden met kracht dieren. Fysiek heeft groene toermalijn een positieve werking op het hart, hyperactiviteit en ADHD.

Naast de algemene eigenschappen van toermalijn werkt purper violet toermalijn vooral op spiritueel vlak. Het activeert het derde oog en versterkt de intuïtie. Het is een goede steen om te gebruiken bij het mediteren omdat het helpt om de geest helder te maken en de gedachtenstroom te verminderen. Het helpt contact maken met engelen en hogere energieën.

Naast de algemene eigenschappen van toermalijn bevordert rode toermalijn of rubelliet vitaliteit, energie, levenslust, passie en seksualiteit. Daarnaast maakt de steen sociaal, diplomatiek, tactvol en flexibel. Fysiek heeft rubelliet een positieve werking op het hart, de bloedvaten en bloedcirculatie, de longen, de voortplantingsorganen en de stofwisseling.

Naast de algemene eigenschappen van toermalijn stimuleert roze toermalijn liefdevol denken en handelen (ook naar jezelf), compassie, empathie en medeleven. Het kalmeert bij stress, zorgen, depressieve gevoelens en angst. De zachte en beschermende energie van deze steen is heel geschikt voor kinderen en (hoog)gevoelige mensen. Fysiek heeft roze toermalijn een positieve werking op het hart, de huid, de longen, stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen en het hormoonstelsel.

Toermalijnkwarts verenigt de eigenschappen van toermalijn en kwarts in zich en is hierdoor sterk aardend en beschermend tegen negatieve invloeden van buitenaf. De steen brengt balans in lichaam en energielichaam (chakra's) en lost problemen en negatieve energieën op.

Naast deze algemene eigenschappen van toermalijn activeert watermeloen toermalijn en roze met groene toermalijn het hart chakra en bevordert hierdoor liefde, tederheid, begrip, geduld en tactvol en diplomatiek optreden en heeft daardoor een positief effect op vriendschappen en relaties. De steen verlicht emotionele pijn en angst en helpt bij emotionele problemen en depressies. Watermeloen toermalijn helpt om persoonlijke doelen helder te krijgen en tot uitvoering te brengen en heeft een positief effect op de zenuwen (bijvoorbeeld verlamming en m.s.) en vermindert stress.

Naast deze algemene eigenschappen van toermalijn aardt zwarte toermalijn en beschermt tegen negatieve energie in al haar vormen: computerstraling, elektromagnetische straling, zwarte magie en vervloekingen en stress en spanningen. Hierdoor werkt de steen ontspannend, vergroot de vitaliteit en bevordert een neutrale houding en logisch rationeel denken. Lichamelijk heeft de steen een positief effect op het immuunsysteem, pijn en dyslexie.

Verzorging toermalijn

Toermalijn kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren (geldt niet voor zwarte toermalijn). Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Metafysische eigenschappen toermalijn

Chemische eigenschappen toermalijn

Toermalijn kopen

Toermalijn ruw Toermalijn steen Toermalijn edelsteen bol Toermalijn hart Toermalijn kristal hanger Toermalijn kristal hanger doorboord Toermalijn hanger Toermalijn hanger doorboord
Toermalijn ruw
(vanaf € 0,95)
Toermalijn stenen
(vanaf € 12,95)
Toermalijn bollen
(vanaf € 40,95)
Toermalijn harten
(vanaf € 9,95)
Toermalijn kristal hanger
(€ 3,95)
Toermalijn kristal hanger doorboord
(€ 7,50)
Toermalijn hangers
(vanaf € 3,95)
Toermalijn hangers doorboord
(vanaf € 7,50)
Toermalijn hanger donut Toermalijn hanger hart doorboord Toermalijn zilveren hanger Toermalijn split ketting Toermalijn split armband Toermalijn kralen ketting Toermalijn kralen armband Toermalijn oorstekers
Toermalijn hanger donut
(vanaf € 12,50)
Toermalijn hanger hart doorboord
(€ 13,50)
Toermalijn zilveren hangers
(vanaf € 12,50)
Toermalijn split ketting
(€ 7,50)
Toermalijn split armband
(€ 3,95)
Toermalijn kralen kettingen
(vanaf € 39,95)
Toermalijn kralen armbanden
(vanaf € 19,95)
Toermalijn oorstekers
(vanaf € 17,50)
Toermalijn oorbellen Toermalijn ring Toermalijn bedels voor creolen Toermalijn bedeltje Toermalijn sleutelhanger Toermalijn mobiele telefoonhanger Toermalijn dieren hanger Toermalijn healing stick
Toermalijn oorbellen
(vanaf € 19,95)
Toermalijn ringen
(vanaf € 49,95)
Toermalijn bedels voor creolen
(€ 14,95)
Toermalijn bedeltjes
(vanaf € 6,95)
Toermalijn sleutelhanger
(€ 9,95)
Toermalijn mobiele telefoonhangers
(€ 7,50)
Toermalijn hangers voor dieren
(€ 9,95)
Toermalijn healing sticks
(vanaf € 19,95)
Toermalijn steentjes voor edelsteenwater Toermalijn edelsteensetje Toermalijn kralen
Toermalijn steentjes voor edelsteenwater
(€ 14,95)
Edelsteensetjes met toermalijn
(vanaf € 6,50)
Toermalijn kralen
(vanaf € 26,50 per snoer)

Watermeloen toermalijn en roze met groene toermalijn kopen

Watermeloen toermalijn schijfje Roze met groene toermalijn steen Watermeloen toermalijn hanger Roze met groene toermalijn hanger Watermeloen toermalijn zilveren hanger Watermeloen toermalijn oorbellen
Watermeloen toermalijn ruw
(vanaf € 69,95)
Roze met groene toermalijn stenen
(€ 7,50)
Watermeloen toermalijn hangers
(vanaf € 12,50)
Roze met groene toermalijn hanger
(€ 9,95)
Watermeloen toermalijn zilveren hangers
(vanaf € 59,95)
Watermeloen toermalijn oorbellen
(€ 179,95)

Roze toermalijn kopen

Roze toermalijn kristal Roze toermalijn steen Roze toermalijn met lepidoliet bol Roze toermalijn hanger Roze toermalijn zilveren hanger Roze toermalijn oorstekers Roze toermalijn ring Roze toermalijn bedel
Roze toermalijn ruw
(vanaf € 14,95)
Roze toermalijn stenen
(vanaf € 5,50)
Roze toermalijn met lepidoliet bol
(€ 34,95)
Roze toermalijn hangers
(vanaf € 5,95)
Roze toermalijn zilveren hangers
(vanaf € 44,95)
Roze toermalijn oorstekers
(vanaf € 17,50)
Roze toermalijn ringen
(vanaf € 29,95)
Roze toermalijn bedel
(vanaf € 12,50)
Roze toermalijn facet steen
Roze toermalijn facet stenen
(vanaf € 74,95)

Blauwe toermalijn of indigoliet kopen

Blauwe toermalijn of indigoliet in kwarts ruw Blauwe toermalijn of indigoliet in kwarts gepolijst Blauwe toermalijn of indigoliet hanger Blauwe toermalijn of indigoliet zilveren hanger Blauwe toermalijn of indigoliet bedeltje
Blauwe toermalijn of indigoliet in kwarts ruw
(vanaf € 14,95)
Blauwe toermalijn of indigoliet in kwarts gepolijst
(€ 24,95)
Blauwe toermalijn of indigoliet hangers
(vanaf € 19,95)
Blauwe toermalijn of indigoliet zilveren hanger
(€ 39,95)
Blauwe toermalijn of indigoliet bedeltje
(€ 22,50)

Groene toermalijn kopen

Groene toermalijn ruw Groene toermalijn steen Groene toermalijn hanger Groene toermalijn kristal hanger doorboord Groene toermalijn ring Groene toermalijn oorstekers
Groene toermalijn ruw
(vanaf € 9,95)
Groene toermalijn stenen
(vanaf € 6,50)
Groene toermalijn hangers
(vanaf € 7,50)
Groene toermalijn kristal hangers doorboord
(vanaf € 19,95)
Groene toermalijn ringen
(vanaf € 74,95)
Groene toermalijn oorstekers
(€ 99,95)

Gele of bruine toermalijn (of draviet) kopen

Bruine toermalijn of draviet ruw Bruine toermalijn of draviet hanger Bruine toermalijn of draviet hanger doorboord Bruine toermalijn armband Gele toermalijn oorstekers
Bruine toermalijn ruw
(vanaf € 3,95)
Bruine toermalijn hanger
(€ 8,95)
Bruine toermalijn hanger doorboord
(€ 9,95)
Bruine toermalijn armband
(€ 17,50)
Gele toermalijn oorstekers
(vanaf € 19,95)

Rode toermalijn (of rubelliet)

Rode toermalijn (rubelliet) ruw
Rode toermalijn (rubelliet) ruw
(€ 24,95)

Purper violet toermalijn kopen

Purper violet toermalijn hanger
Purper violet toermalijn hanger
(€ 9,95)

Toermalijn multicolour kopen

Toermalijn ruw Toermalijn steen plat gepolijst Toermalijn zilveren hanger Toermalijn kralen ketting Toermalijn split armband Toermalijn kralen armband Toermalijn oorbellen
Toermalijn ruw
(€ 9,95)
Toermalijn stenen
(€ 24,95)
Toermalijn zilveren hanger
(€ 14,95)
Toermalijn kralen kettingen
(vanaf € 63,50)
Toermalijn split armband
(€ 5,95)
Toermalijn kralen armbanden
(vanaf € 39,95)
Toermalijn oorbellen
(€ 24,95)

Toermalijnkwarts kopen

Toermalijnkwarts ruw Toermalijnkwarts steen Toermalijnkwarts edelsteen bollen Toermalijnkwarts hanger Toermalijnkwarts hanger Toermalijnkwarts hanger donut Toermalijnkwarts zilveren hanger Toermalijnkwarts bedeltje
Toermalijnkwarts ruw
(vanaf € 4,95)
Toermalijnkwarts stenen
(vanaf € 3,95)
Toermalijnkwarts bollen
(vanaf € 69,95)
Toermalijnkwarts hangers
(vanaf € 3,50)
Toermalijnkwarts hanger doorboord
(€ 9,95)
Toermalijnkwarts hanger donut
(€ 14,95)
Toermalijnkwarts zilveren hangers
(vanaf € 34,95)
Toermalijnkwarts bedeltjes
(vanaf € 6,95)
Toermalijnkwarts ring Toermalijnkwarts split armband Toermalijnkwarts kralen armband Toermalijnkwarts ketting Toermalijnkwarts oorbellen Toermalijnkwarts voor edelsteenwater Edelsteen set hoog sensitiviteit Toermalijnkwarts kralen
Toermalijnkwarts ringen
(vanaf € 59,95)
Toermalijnkwarts split armband
(€ 5,95)
Toermalijnkwarts kralen armbanden
(vanaf € 17,50)
Toermalijnkwarts kralen kettingen
(vanaf € 39,95)
Toermalijnkwarts oorbellen
(€ 19,95)
Toermalijnkwarts voor edelsteenwater
(€ 19,95)
Edelsteen set hoog sensitiviteit
(€ 10,50)
Toermalijnkwarts kralen
(vanaf € 22,50 per snoer)

Prehniet met toermalijn kopen

Prehniet met toermalijn steen Prehniet met toermalijn hart Prehniet met toermalijn hanger Prehniet met toermalijn hanger doorboord Prehniet met toermalijn zilveren hanger Prehniet met toermalijn armband
Prehniet met toermalijn stenen
(vanaf € 1,95)
Prehniet met toermalijn hart
(€ 8,95)
Prehniet met toermalijn hangers
(vanaf € 4,95)
Prehniet met toermalijn hanger doorboord
(vanaf € 9,95)
Prehniet met toermalijn zilveren hangers
(€ 59,95)
Prehniet met toermalijn armband
(€ 34,95)