Magnesiet

Magnesiet

Algemene informatie

Magnesiet is kleurloos, wit en geel tot bruin. De steen is doorschijnend tot doorzichtig met een glasachtige glans. De steen wordt soms blauw geverfd en kan verward worden met howliet. Het verschil tussen magnesiet en howliet is met het blote oog bijna niet te zien. De mineralen kunnen alleen betrouwbaar onderscheiden worden met behulp van een zuurtest waarbij mineraalpoeder voorzichtig in een verwarmde oplossing van 10% zoutzuur wordt gestrooid. Magnesietpoeder ontwikkelt hierbij gasbelletjes en howliet veranderd in een gel-achtige massa. Uiterlijk is het enige verschil dat de aders in howliet eerder grijs zijn en in magnesiet meer bruin of zwart. Het verven van magnesiet maakt zijn energie of werking minder krachtig.

Werking

Magnesiet is een ontspannende en kalmerende steen. Het helpt je eerlijk tegen jezelf zijn, jezelf accepteren en van jezelf houden. Het zorgt voor een positieve en optimistische houding en gaat door haar kalmerende werking nervositeit, angst en geprikkeldheid tegen. De steen bevordert geduld, het vermogen om naar anderen te luisteren en jezelf soms even op de achtergrond houden om anderen aandacht te geven. De steen bevordert innerlijke rust en helpt om liefde te ontvangen. Magnesiet is de belangrijkste steen om de opname van magnesium te bevorderen en heeft hierdoor een positieve werking op het gebit en de botten. Daarnaast werkt het ontgiftend, krampopheffend (bij allerlei soorten kramp zoals maagkrampen, spierkrampen, menstruatieklachten en vaatkrampen) en spierontspannend. Het helpt bij migraine, hoofdpijn en vermindert de pijn van gal- en nierstenen. Het stimuleert de vetstofwisseling, breekt het cholesterol af, vermindert de bloedstolling en helpt hiermee weefsel- en aderverkalking en hartklachten te verminderen en te voorkomen.

Verzorging

Magnesiet kan beter niet met water gereinigd worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen

Chakra

Hart chakra (4e), voorhoofd chakra (6e) & kruin chakra (7e).

Sterrenbeeld

Ram

Chemische eigenschappen

Samenstelling: MgCO3, hardheid: 3,7-4,3 & dichtheid: 3.

Magnesiet kopen

Magnesiet steen Magnesiet met agaat bol Magnesiet hanger Magnesiet hanger doorboord Magnesiet hanger donut Magnesiet zilveren hanger Magnesiet ketting Magnesiet armband
Magnesiet stenen
(vanaf € 0,95)
Magnesiet met agaat bol
(€ 174,95)
Magnesiet hangers
(vanaf € 2,50)
Magnesiet hangers doorboord
(vanaf € 4,95)
Magnesiet hangers donut
(€ 12,50)
Magnesiet zilveren hanger
(€ 14,95)
Magnesiet kettingen
(vanaf € 39,95)
Magnesiet armbanden
(vanaf € 17,50)
Magnesiet oorbellen Zilveren bedeltje magnesiet Magnesiet kralen
Magnesiet oorbellen
(€ 24,95)
Magnesiet bedeltjes
(vanaf € 5,95)
Magnesiet kralen per snoer
(vanaf € 5,95)