Chalcedoon

Chalcedoon is een groep cryptokristallijne kwartsen met een vezelachtige structuur. Enkele chalcedoon soorten zijn carneool, met rode of oranje kleur, prasem is groen van kleur, onyx met witte, bruine en zwarte banden, chrysopraas is appelgroen, heliotroop is een donkergroen met rode vlekjes, sardonyx kan rood, bruin en zwart van kleur zijn en daarnaast zijn er ook nog blauwe chalcedoon, rode chalcedoon, roze chalcedoon en dendrietenchalcedoon.

Werking chalcedoon

Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie en absorbeert negatieve energie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens. Fysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de keel, longen, amandelen, verkoudheid, bijholten, heesheid, ademhaling, astma, bronchitis, allergie├źn, hooikoorts, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping of oedeem en op de insuline productie en diabetes. Het versterkt het moedergevoel, bevordert een gezonde zwangerschap en stimuleert de melkproductie bij het geven van borstvoeding.

Naast de algemene eigenschappen van blauwe chalcedoon hebben rode en roze chalcedoon de volgende aanvullende eigenschappen:

Rode chalcedoon geeft kracht, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. Fysiek stimuleert het de bloedcirculatie en werkt bloedstelpend.

Roze chalcedoon brengt harmonie en versterkt liefde, empathie, vergeving, begrip en vertrouwen. Het maakt leergierig. Fysiek heeft het een positieve werking op het hart.

Verzorging chalcedoon

Chalcedoon kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Hier vind je meer informatie over het reinigen en opladen van edelstenen.

Toepassingen chalcedoon

Metafysische eigenschappen chalcedoon

Chemische eigenschappen chalcedoon

Chalcedoon kopen

Chalcedoon geodes en ruwe chalcedoon Chalcedoon steen plat gepolijst Chalcedoon edelsteen bolletje Chalcedoon hangers met zilveren oogje Chalcedoon hanger doorboord Chalcedoon hanger donut Chalcedoon zilveren hanger Chalcedoon ring
Chalcedoon geodes en ruwe chalcedoon
(vanaf € 4,95)
Chalcedoon stenen
(vanaf € 1,95)
Chalcedoon bollen
(vanaf € 14,50)
Chalcedoon hangers
(vanaf € 2,50)
Chalcedoon hanger doorboord
(€ 14,95)
Chalcedoon hangers donut
(€ 14,95)
Chalcedoon zilveren hangers
(vanaf € 12,50)
Chalcedoon ringen
(vanaf € 24,95)
Chalcedoon oorstekers Chalcedoon oorbellen Chalcedoon split armband Chalcedoon kralen armband Chalcedoon zilveren armband Chalcedoon kralen armband Chalcedoon split ketting Chalcedoon bedeltje
Chalcedoon oorstekers
(€ 9,95)
Chalcedoon oorbellen
(vanaf € 24,95)
Chalcedoon split armband
(€ 3,95)
Chalcedoon kralen armbanden
(vanaf € 26,95)
Chalcedoon zilveren armbanden
(€ 99,95)
Chalcedoon kralen kettingen
(vanaf € 69,95)
Chalcedoon split ketting
(€ 6,95)
Chalcedoon bedeltje
(vanaf € 5,95)
Chalcedoon bedels voor creolen Chalcedoon healing stick Chalcedoon edelsteenwater Chalcedoon wieghanger Chalcedoon dieren hanger Chalcedoon kralen Chalcedoon cabochons
Chalcedoon bedels voor creolen
(€ 14,95 per paar)
Chalcedoon healing stick
(€ 29,95)
Chalcedoon voor edelsteenwater
(€ 9,95)
Chalcedoon wieghanger
(€ 19,95)
Chalcedoon hangers voor dieren
(€ 9,95)
Chalcedoon kralen
(vanaf € 9,95 per snoer)
Chalcedoon cabochons
(vanaf € 1,25)

Roze & rode chalcedoon kopen

Roze chalcedoon ruw Roze chalcedoon steen plat gepolijst Roze chalcedoon hanger Roze chalcedoon armband Roze chalcedoon ketting Roze chalcedoon ring Roze chalcedoon kralen
Roze chalcedoon ruw
(vanaf € 32,95)
Roze chalcedoon stenen
(€ 9,95)
Rode en roze chalcedoon hangers
(€ 3,50)
Rode en roze chalcedoon armband
(€ 3,50)
Rode en roze chalcedoon ketting
(€ 3,50)
Roze chalcedoon ring
(€ 89,95)
Roze chalcedoon kralen
(€ 34,95 per snoer)

Amoriet (chalcedoonroosje) kopen

Amoriet of chalcedoonroosje Amoriet hanger Amoriet in zilverdraad hanger
Amoriet ruw
(€ 4,95)
Amoriet hanger
(€ 4,95)
Amoriet in zilverdraad hanger
(€ 24,95)